Zondag 15 mei komt in de boeken als eerste mooie zomerse zondag van 2022. Het groen is mooi aan het uitlopen en oude trams staan te trappelen van ongeduld.

Het trio TS trams aan de Savornin Lohmanplein. Foto: Raymond Naber

Namens de Tramweg Stichting rijden drie motorwagens een bedankritje voor de donateurs die het mogelijk maken dat openaanhang rijtuig 402 wordt gerestaureerd. Met éénmanswagen 77 en de NZH wagens A106 en A327 wordt een rondje door de stad gereden.

Motorwagen 77 voelt zich wel thuis aan de Regentesselaan. Foto: Raymond Naber

Vanuit het HOVM rijden Ombouwer 36 en PCC 1210 de zondagse ritten. Het gaat allemaal niet zonder slag of stoot. Bij HTM rijdt ook de Strandexpress voor het eerst dit seizoen dus veel extra trams op lijn 9. In de middag klapt langs die lijn een onderstation er uit en zorgt ervoor dat trams spanningsloos komen te staan.

De A106 passeert station Hollands Spoor. Foto: René Weterings

De twee trams die ik nog niet genoemd heb zijn beide Tourist Tram PCC’s. Ook deze hebben last van de storing en komen tot stilstand. Er moet het nodige worden bijgestuurd. Om problemen te voorkomen rijdt de laatste zondagse rit maar naar Voorburg in plaats van het Statenkwartier. Het maakt de reizigers weinig uit. Die genieten van het heerlijke voorjaarsweer en het groen wat overal weer tevoorschijn komt.

Terwijl een Koploper van NS op station Voorburg passeert staat de 36 en 1210 startklaar om weer richting HOVM te rijden. Foto: Chris Westerduin

Tourist Tram 1101 keert terug in het HOVM. Foto: Chris Westerduin