Komende zaterdag gaat op deze website deel twee van de HOVM-serie 40 jaar GTL in première. In deze aflevering weer veel historische beelden van de rood-beige tram en aandacht voor een hele speciale GTL: de Hoftrammm. GTL 3035 rijdt sinds 11 mei 2014 als culinaire tram door de Haagse straten.

De Hoftrammm met eigenaar Bobby van Galen tijdens de opnames.

Voor 40 jaar GTL komt de 3035 de remise Scheveningen uit. Via het Trammhuys in Voorburg, het logistieke startpunt van de tram, gaat het naar station Voorburg, waar normaal de rode loper wordt uitgerold voor de bezoekers van de Hoftrammm. Aan boord eigenaar Bobby van Galen die tijdens een reis door Australië in Melbourne een soortgelijke tram tegenkomt en vanaf dat moment er alles aan doet om dit ook in zijn eigen stad te realiseren. Hij zoekt contact met de HTM voor een tram en start een succesvolle crowdfunding actie om zijn droom waarheid te laten worden. Bobby maakt er met topkok Pierre Wind een groot succes van.

Pierre Wind laat zien hoe je kookt in een tram.

Pierre is ook bij de opnames en samen met Bobby vertelt hij hoe het is om een restaurant te exploiteren in een rijdende tram. Er komt veel bij kijken. Zo is te zien hoe je er voor zorgt dat het eten op de juiste plek op het bord blijft liggen terwijl de tram over een wissel rijdt en wat je doet met de bezoekers als de tram gestremd staat en het eten aan hun neus voorbij dreigt te gaan. Heel veel verhalen en anekdotes komen voorbij maar ook het enorme gemis van het rijden met de Hoftrammm tijdens de lockdown is duidelijk voelbaar tijdens de rit voor onze documentaire. Vanaf komende zaterdag te zien op hovm.nl. Kijk hier alvast voor een voorproefje: