Welkom bij de vernieuwde website van het Haags Openbaar Vervoer Museum! Vanaf nu vindt u hier nog meer informatie over onze activiteiten, de collectie, evenementen en vrijwilligers, maar ook over het heden en verleden van het openbaar vervoer in Den Haag.

Op de beginpagina vindt u alle belangrijke onderdelen:

HOVM Nieuws

In deze rubriek praten we u regelmatig bij over alles wat er in en rondom ons museum gebeurt.  Restauratieprojecten, speciale ritten, evenementen, onze vrijwilligers, het assortiment in onze winkel en de inhoud van het blad Haagse Tramhistorie. U kunt het hier allemaal vinden.

Nieuws

Onder dit kopje treft u het actuele nieuws over het Haagse openbaar vervoer aan. Alles wat er gebeurt op het gebied van tram en bus in de Haagse regio brengen we hier in woord en beeld. Van de nieuwe kleuren voor de trams tot de succesvolle inzet van de pekeltrams of het optreden van museumbussen in een commercial. Vanaf nu blijft u via deze website helemaal bij over alles wat er speelt in de dynamische wereld van het OV in onze regio.

De Digitale Tram

Al jaren een begrip bij tramliefhebbers is de website De Digitale Tram. Op onze website gaan we hier verder mee met elke dag de vraag wat er eerder op deze dag gebeurde. Dat laten we zien door middel van foto’s of video, meestal over de Haagse tram maar soms ook over de bus of de trein. Daarnaast leest u hier ook achtergrondverhalen over bijvoorbeeld 40 jaar GTL of de geschiedenis van de Spoortunnel in Delft.

Haagse OV-Encyclopedie

Hier creëren we een naslagwerk over de geschiedenis van het Haagse openbaar vervoer, over het bus- en trammaterieel en de lijnenloop. Deze rubriek zal steeds verder worden aangevuld. U vindt er nu al een overzicht van de geschiedenis van de paardentrams en een overzicht van reclametrams.

Elke dag iets nieuws

Bent u geïnteresseerd in het Haagse openbaar vervoer dan is het de moeite waard om elke dag onze site even te bezoeken want een redactieteam van vrijwilligers zorgt ervoor dat er iedere dag weer iets nieuws te vinden is. Een blik op het verleden of actueel nieuws over het OV of het HOVM. Op de beginpagina treft u de laatste berichten aan en onder HOME de verschillende rubrieken. Klikt u daar op een onderdeel dan vind u alle tot nu gepubliceerde berichten in die rubriek. Naast HOME bovenaan de beginpagina kunt u nog informatie aanklikken over het bezoeken van ons museum, de collectie, het gebouw en het huren van onze locatie voor feesten of evenementen.

We hopen u op deze manier nog beter te kunnen informeren over alles wat we doen bij het Haags Openbaar Vervoer Museum. Zeker in deze tijden dat het museum nog gesloten moet blijven, willen we op deze manier liefhebbers van het openbaar vervoer toch mooie en leuke dingen laten zien.