Veel cadeaus en felicitaties zaterdag voor de jarige Hoftrammm. Tien jaar geleden ontvangt het rijdend tramrestaurant haar eerste echte klanten. Daarom rijdt eigenaar Bobby van Galen 2500 ritten verder tien keer een rondje van een uur door Voorburg, Rijswijk en de Haagse binnenstad. De opbrengst van deze snel uitverkochte ritten gaat naar vier goede doelen: Make A Wish, Stichting Ambulancewens, de Haagse Soepbus en de Stichting Zeldzame Ziekten Fonds.

Bobby van Galen in de jubilerende Hoftrammm. 11 mei 2024

Aan boord van de feesttram veel familieleden van mensen die bij de Hoftrammm werken, HTM-ers die betrokken zijn geweest bij de verbouwing van de GTL tot rijdend tramrestaurant, vaste gasten en fans. Voor Bobby van Galen en top kok Pierre Wind die verantwoordelijk is voor het menu veel cadeaus en felicitaties. Zo brengen de eigenaren van slijterij van Kleef de speciale likeur: Hofgeluk mee die in een kleine oplage is gemaakt.

De likeur: Hofgeluk gemaakt door Van Kleef in Den Haag. 11 mei 2024

De vaste trambestuurders bieden ook cadeaus aan Bobby aan. 11 mei 2024

Bobby van Galen zegt in de tram zeer dankbaar en trots te zijn dat hij nog steeds met zijn tramrestaurant mag rijden. Het Haags Openbaar Vervoer Museum feliciteert de Hoftrammm natuurlijk ook van harte. Kijk hieronder nog naar een korte impressie van de jubileumritten.

Hoftrammm 3035 passeert de Geestbrug in Rijswijk. 11 mei 2024

Foto’s: Chris Westerduin