TV West herhaalt vanaf donderdag de populaire serie: Tramsporen. Dit programma was eerder in 2014 te zien op de regionale zender ter gelegenheid van het 150 jarig bestaan van de Haagse tram.

De acht afleveringen van Tramsporen zijn nu opnieuw te zien omdat de rood-beige GTL trams dit jaar veertig jaar over de Haagse rails rijden. In acht afleveringen duikt presentator Fred Zuiderwijk in de wereld van de HTM tram.  Hij gaat kijken bij het Haags Openbaar Vervoer Museum en in de werkplaats van de HTM. Bekende Hagenaars als René Bom, Paul Verhoeven en Dolf de Vries brengen een ode aan de Haagse tram en fans als Johan Blok, John en Brian Baltus en Raymond Naber vertellen over hun passie voor de tram.

Introductie Avenio

In de serie ook veel aandacht voor de introductie van de Avenio met beelden van de testbaan in Duitsland en de aankomst van de 5003 midden in de nacht voor de onthulling bij het jubileumfeest. Ook de tramoptocht komt uitgebreid in beeld en Edvard Niessing maakt tot zijn verrassing een rit met Buitenlijner 58.

De herhaling van Tramsporen is vanaf 5 augustus elke donderdag om 17:00 uur te zien bij TV-West. Overigens zijn alle afleveringen samen met de serie Bus ook nog op DVD te koop bij het HOVM.