In de late middag, begin avond, van 5 november 2021 zijn PCC’s 1180 en 1193 onderweg voor ‘Besloten Vervoer’ voor het Haags Openbaar Vervoer Museum.

De 1180 in de keerdriehoek Volmerlaan in Rijswijk. De PCC kwam leeg naar Rijswijk voor het ophalen van spullen die het HOVM had uitgeleend aan De Broodfabriek ten behoeve van de modelspoordagen enkele weken geleden.

Passagiers van de extra ritten stappen uit bij de halte Korte Voorhout na het eerste deel van de verhuurde rit.

De Tourist Trams komen hierdoor op plekken waar we de crème PCC’s normaal niet vaak tegenkomen. Zo zien we de 1180 in de keerdriehoek van de Rijswijkse Volmerlaan maar mooier is wanneer we ons bevinden in het schemerduister. Ook wel het ‘Blauwe Uur’ genoemd.
Beide trams zijn op dat moment net in Kraayenstein wanneer Albert Koch, één van de trambestuurders, de fraaie trams net op dat moment weet vast te leggen. Dat geeft een mooie sfeer.

Kraayenstein in het zogenoemde ‘Blauwe Uur’.

De 1193 rijdt de keerlus van Kraayenstein in.

Wanneer u ook eens lekker er op uit wil gaan met een tram is dat altijd mogelijk. Via de site Tramhuren kunt u zo’n rit reserveren voor uw leuke uitje. Op stap door Den Haag met uw werk of voor een huwelijk. Meer informatie vindt u op die site.

De 1180 en 1193 naast elkaar bij het Centraal Station.