Sinds juni 2020 is in het Haags Openbaar Vervoer Museum de thematentoonstelling “Sporen in bezetting en vrijheid” te zien. Het HOVM heeft deze expositie samengesteld in het kader van de viering van 75 jaar vrijheid in Nederland en onze regio. De thema-expositie belicht het openbaar vervoer in en om Den Haag in de roerige periode 1940-1965. Ruim 50 historische foto’s, verdeeld in zes thema’s, vertellen het boeiende verhaal van tram en bus in oorlogstijd en de wederopbouwperiode.

Heeft u deze tentoonstelling nog niet gezien? Wees er dan snel bij: op 22 en 29 augustus is hij voor het laatst te zien!

In het weekend van 4 september is de grote expositiezaal gesloten en richt een groep HOVM-vrijwilligers de nieuwe thematentoonstelling in. Deze gaat over interlokale trams in binnen- en buitenland, vroeger en nu, en zal in tijdens Open Monumentenweekend voor het eerst te zien zijn.

In datzelfde monumentenweekend verkoopt het HOVM de fotoplaten van de huidige thema-expositie. Licht van gewicht en direct op te hangen. De platen zijn er in drie formaten:

  • 70×100 cm
  • 70×215 cm
  • 210×150 cm

en zullen tegen aantrekkelijke prijzen worden verkocht.