Tram 1 gaat maandag vanuit Delft na maanden weer de hele route naar Scheveningen rijden. Het testen van de sporen en bovenleiding in Scheveningen met GTL 3116 is vrijdag goed verlopen. Voorafgegaan door een bovenleidingwagen gaat het eerst stapvoets langs het Kurhaus naar de Duinstraat en terug, Later wordt er onder begeleiding van het testteam op hogere snelheid door de badplaats gereden.

De 3116 op de Badhuiskade. Foto: Chris Westerduin

De sporen en haltes zijn geschikt gemaakt voor de nieuwe bredere trams. Toch kan er met de Avenio nog niet proefgereden worden in Scheveningen omdat de sporen op de kruising van de Scheveningseweg en Duinstraat nog aangepakt moeten worden. De gemeente Den Haag is daar nog bezig met het verkrijgen van de benodigde grond.

De bovenleidingwagen gaat de 3116 voor. Foto: Chris Westerduin

Wethouder Robert van Asten van verkeer komt ook kijken hoe het vaste testteam van de HTM de nieuwe infrastructuur uitprobeert. Hij laat een cameraploeg van TV West weten blij te zijn dat de langste tramlijn van Nederland weer de hele route gaat rijden. Dat is goed voor de bereikbaarheid van Scheveningen, zegt Van Asten.

Even pauzeren op Scheveningen Haven naast de 5006. Foto: Chris Westerduin

Eerder deze week test de HTM de nieuw aangelegde sporen en bovenleiding op de Kneuterdijk, Javastraat en Alexanderstraat. Lees meer daarover op Testen vernieuwde tramlijn 1 begonnen –  en Proef met Avenio op vernieuwde lijn 1 – 

Testen met de 3116 in de Juriaan Kokstraat. Foto: Chris Westerduin