Sinterklaas is woensdag stiekem even in Den Haag om het besturen van een tram te leren. Komende zaterdag komt de Goedheiligman met de stoomboot aan in de haven van Scheveningen, daarna rijdt hij zoals altijd op zijn paard door de stad maar niet overal. Vanwege alle opbrekingen legt hij een stukje van de route af per een door hem zelf bestuurde Pakjestram.

Daarom komt de Sint naar de remise Zichtenburg om daar op GTL 3090 onder begeleiding van een instructeur alvast het besturen van een tram te oefenen. En Sinterklaas blijkt een geboren trambestuurder. Zonder enig probleem rijdt hij de 3090 over het terrein van de remise onder het toeziend oog van wethouder Anne Mulder en HTM-directeur Jaap Bierman. Die overhandigen de Sint na afloop van de rit zijn bestuurderspas.

Sinterklaas toont trots zijn bestuurderspas, naast hem HTM directeur Jaap Bierman

Komende zaterdag vertrekken drie Pakjestrams waaronder de 3090 en 3147 vanaf de Edisonstraat via het centrum van de stad naar Plein 1813. De door Sinterklaas bestuurde tram krijgt voor de gelegenheid een speciaal uiterlijk. Je kunt zelf naar de pakjestrams komen kijken, maar TV West zendt de tocht ook live uit en dan zijn er ook beelden te zien van het lesje tram besturen.

Foto’s: Richard Mulder