Na vijf weken het zonder tram te hebben moeten doen gaat op 4 april lijn 16 weer langs de Erasmusweg en Goeverneurlaan rijden.

Op de halte Station Moerwijk wordt nog hard gewerkt.

Nadat op 1 april al uitgebreid getest is met Avenio 5049 komt op zaterdag 2 april een klein gezelschap met GTL 3135 een kijkje nemen. Ook deze keer begint men aan de Melis Stokelaan. Op het baanvak wordt nog hard gewerkt. Zo worden de perronwanden van de halten Betje Wolfstraat, Erasmusplein en Heeswijkplein richting Wateringen extra verstevigd door een gemetselde muur.

Laswerkzaamheden bij de Alberdingk Thijmstraat.

Deze perrons dienen hierdoor ook nog verder afgewerkt te worden. Op tijd opgeleverd kunnen ze niet worden, dat wordt een weekje later door het arbeidsintensieve werk aan de perrons. Ter hoogte van de voormalige halte Alberdingk Thijmstraat wordt nog flink gelast aan het spoor. Verder wordt het traject voorzien van aarde laag zodat het binnenkort net lijkt alsof de trams over het gras rijden.

Nog genoeg werk bij de Betje Wolfstraat.

Op de terugweg wordt ook de keerlus van het oude eindpunt Moerwijk getest. Deze is verder niet aangepast en ook niet geschikt voor de Avenio. Wel zijn er werkzaamheden uitgevoerd in de lus dus moest er even doorheen gereden worden door de tram. Op zondag 3 april kwam ook GTL 3095 nog even langs of alles in orde is op het baanvak zodat de reiziger weer veilig vervoerd kan worden.

De 3135 in de oude keerlus van Moerwijk.

Foto’s: Chris Westerduin