Op 9 juli is de zomerdienstregeling gestart bij HTM. Iets minder vervoer in de spits, makkelijk naar de kust. Wat is er gewijzigd? We zetten de zaken even op een rij!

Wijzigingen

Lijn 9 rijdt overdag eens per zes minuten over de hele lijn tussen Vrederust en Scheveningen. Geen kort traject wagens dit jaar dus.
Op lijn 2 zijn de ‘spits toevoegers’ tussen het Centraal Station en Kraayenstein vervallen. Op RandstadRail blijft lijn 34 in de remise. Wel rijden tijdens de spitsen wat extra trams op de lijnen 3 en 4.

Per 9 juli rijdt lijn 17 naar het Kunstmuseum.

De werkzaamheden aan lijn 11 zijn voorlopig klaar en de tramlijn rijdt weer volledig de eigen route tussen het Rijswijkseplein en Scheveningen Haven. In het centrum zijn de uitgelopen werkzaamheden ook gereed zodat lijn 17 nu ook kan doorrijden naar het Kunstmuseum.Bij de bussen is natuurlijk vermeldingswaardig dat lijn 23 weer naar Kijkduin rijdt.

Bus 1002 in Zóóómer jas.

Voordelig reizen tijdens de zomer

HTM heeft de ‘Stap in de Zóóómercampagne’ gestart. Niet alleen met de vrolijk bestickerde bikinilijn tram 1, de Stap in de Zóóómerbus 22 en de bijzondere strandhalten in de stad. HTM biedt reizigers ook de mogelijkheid om voor 8,95 euro met maximaal 5 personen de hele dag te reizen met tram of bus. Het Zóóómer groepsretour is alleen verkrijgbaar via de HTM Ticketapp (beschikbaar voor Apple en Android).

Park+Beach

In samenwerking met de gemeente Den Haag en QPark biedt HTM ook deze zomer Park+Beach tickets aan. In de parkeergarages CS New Babylon, Malieveld  en World Forum kan de auto worden geparkeerd. Het laatste deel naar het strand kan dan met de tram of met een HTM Fiets. Park+Beach kost 5 euro om de auto de hele dag te parkeren en de reis van 1  persoon naar het strand. Iedere medereiziger kost 1 euro extra (maximaal 5 personen). Kinderen jonger dan 4 jaar reizen gratis mee.

Meer informatie en het reserveren van Park+ Beach en alle informatie over het Zóóómer groepsretour is te vinden op de  HTM site. De Zomerdienstregeling is geldig tot en met 21 augustus.

Foto’s: Chris Westerduin