Jaren zeventig PCC 1304 vervoert weer passagiers. De tram heeft een tijd buiten dienst gestaan maar is na de nodige werkzaamheden goed gekeurd en kan weer ingezet worden. De tram rijdt dinsdag met de 1022 en de 1210 verhuurd vervoer. De 1304 is vorig jaar door HTM in de Lijsterbesstraat voorzien van nieuwe wielen. Deze wielen hebben de juiste speermaat om over het Haagse tramnet te rijden. Ook krijgen de draaistellen daar een flinke opfrisbeurt.

PCC 1304 op de halte Wouwermanstraat. 7 maart 2023

In het Haags Openbaar Vervoer Museum is ook het nodige werk verricht. Zo heeft de motorgenerator van de 1304 een onderhoudsbeurt gekregen, zijn de trommelremmen opnieuw afgesteld en is de tram afgelopen weekend gewassen om hem vandaag stralend op straat te laten verschijnen. Ook aan de 1165 wordt hard gewerkt. Deze tram is nu halverwege de keuring en rijdt vrijdag een testrit waarbij de rij- en remstroom wordt gemeten evenals de trommelrem- en noodremvertraging.

De 1304 laat zich ook weer buiten het HOVM zien, 7 maart 2023

VOLGEND JAAR PCC FEEST

Bij de Tourist Trams 1193 en 1321 is er aandacht voor de werking van de verwarming. Het werk aan de PCC’s is van belang voor het rijden van de Tourist Tram diensten maar ook voor 75 jaar PCC dat we de komende jaren gaan vieren in samenwerking met verschillende trammusea uit onder meer België.  Het feest begint in 2024 in Den Haag waar we later veel meer over gaan vertellen. Om alles voor te bereiden is een delegatie van het HOVM zaterdag op bezoek bij de collega’s in Gent.

Belgische en Haagse museumcollega’s samen in Gent. 4 maart 2023

Foto’s: Rogier Potter en Chris Westerduin