PCC 1210 rijdt afgelopen vrijdag als rijdende radiostudio door Den Haag. Het Radio West programma West Wordt Wakker viert die dag het einde van het eerste seizoen en presentator Tjeerd Spoor wil zijn jarige collega Jorinda Teeuwen graag verrassen. Samen met Chris Westerduin die foto’s voor dit programma maakt en het Haags Openbaar Vervoer Museum wordt er een cadeau bedacht.

Tjeerd Spoor en Jorinda Teeuwen maken radio vanuit de 1210

Het HOVM stelt de 1210 beschikbaar met bestuurders John Baltus en Albert Koch. Die komt deze vrijdagochtend over de route van lijn 15 naar de Omroep West studio aan de Laan van ‘s-Gravenmade. De familie van Jorinda is dan al stiekem ingestapt in het HOVM en bij West wachten haar collega’s om mee te gaan met de tram. Tjeerd neemt Jorinda tot haar grote verbazing mee de studio uit. Op de tramhalte komt een bestuurster van lijn 15 enthousiast haar Avenio uit. Ze heeft de radio aan, feliciteert Jorinda uitbundig en zegt dat er een hele mooie tram aan komt. Ze heeft de 1210 gespot in de keerdriehoek bij de Weidevogellaan.

Sjoerd Hiddinga leest het nieuws voor vanuit de tram

Madurodam

Als de 1210 aan komt rijden en Jorinda al haar familie ziet zitten volgen de tranen en is de verrassing geslaagd. Wat volgt is een uur radio vanuit de PCC met Sjoerd Hiddinga die aan boord het nieuws leest, terugblikken op het seizoen met de verslaggevers en ook nog een verrassing voor Tjeerd als ineens bij Madurodam de directeur van het miniatuurpark in stapt. Hij vertelt dat er van de presentator een miniatuurpoppetje komt te staan in Madurodam. Tjeerd is als kind niet weg te slaan bij de trammetjes en treintjes in deze Haagse attractie en vertelt daar eerder over op de radio met dit als resultaat.

De makers van het liedje waarmee West Wordt Wakker altijd begint: John Baltus en Ruud de Grood zingen het voor deze gelegenheid live vanuit de tram en na afloop van de uitzending staat er in het HOVM een overheerlijke taart klaar gemaakt door de mensen van de Hoftrammm.

John Baltus en Ruud de Grood zingen en spelen in de 1210 live op Radio West

Radio West heeft de afgelopen jaren in samenwerking met HTM vaker vanuit rijdende trams programma gemaakt. Twee seizoenen lang komt het programma Studio Haagsche Bluf op vrijdagmiddag ter gelegenheid van de introductie van de Avenio uit deze nieuwe tram en in 2019 wordt er enkele weken op die dag vanuit een speciaal bestickerde GTL radio gemaakt met luisteraars en gasten aan boord.

Huur ook een tram

Trams van het Haags Openbaar Vervoer Museum lenen zich uitstekend voor een feestje zo is vrijdag weer bewezen en dat is voor iedereen mogelijk. Kijk voor meer informatie op onze speciale website en verras familie en vrienden ook met een speciale tramrit: tramhuren.nl

Foto’s: Chris Westerduin