Gemeente Leidschendam-Voorburg en winkelcentrum The Mall Of The Netherlands starten een proef om de verkeerschaos te verminderen. Bedoeling is de auto te parkeren bij de A4 en dan met lijn 19 gemakkelijk en snel richting het winkelcentrum te kunnen reizen, dit meldt Omroep West.

De enorme verkeersdrukte bij het vernieuwde winkelcentrum drijft omwonenden tot wanhoop. De wegen naar het voormalige Leidsenhage staan vaak helemaal vast omdat iedereen een parkeerplekje in de buurt zoekt. Op zaterdag 2 en zondag 3 oktober wordt met een proef gekeken of dit anders kan.

Naast de nu nog hetende halte Leidsenhage kan je ook bij Weigelia uitstappen om de Mall te bezoeken.

Tijdens  de pilot wordt bij de afslag Leidschendam van de A4 automobilisten de mogelijkheid geboden hun auto gratis te parkeren op het terrein van Castellum. Verder kunnen ze dan gratis gebruik maken van tramlijn 19 naar de Mall. Langs de snelweg wordt de P+R mogelijkheid op borden digitaal aangegeven.

Behalve deze test wordt voor het drukker wordende najaar gekeken of men zoveel mogelijk bezoekers per fiets of OV kan laten komen om te winkelen. Momenteel worden tramhaltes en oversteekplaatsen rond de Mall verbeterd Verder willen gemeente en winkelcentrum beter bekend maken dat je vanaf station Den Haag Centraal gemiddeld elke vijf minuten een tramlijn 2 of 6 hebt die je zo naar de winkels brengt.

Foto’s: Chris Westerduin