Op 22 november is het dag drie van de actie ‘Sint voor Ieder1’. De actie die er voor zorgt dat er cadeaus ingezameld worden voor kinderen waar geen cadeaus van Sinterklaas ontvangen kunnen worden. HTM leent de Pakjestram 3090 uit aan het goede doel en Sinterklaas rijdt de tram rond door Den Haag en Scheveningen.

Sint verwelkomt cadeaus en reizigers bij halte Bruijnings Ingenhoeslaan.

Begonnen wordt de reis op het Kerkplein. Via station Mariahoeve, waar even naar het pakhuis van de stichting gezwaaid kan worden, is de volgende halte Bruijnings Ingenhoeslaan. Ook hier staan cadeaugevers en leerlingen van een school die snoepgoed krijgen van de pieten aan boord. Via het Kurhaus, Willem de Zwijgerlaan en Nunspeetlaan is de laatste halte Leyenburg.

Bij de Haagse bibliotheek wordt de Pakjestram uitgeladen, directeur Jaap Bierman helpt ook mee.

Met flinke tassen met cadeaus wordt koers gezet richting zenuwcentrum van de actie, de Haagse bibliotheek. Voor de deur mag de tram even de lading lossen. Naast de vele vrijwilligers helpt ook HTM directeur Jaap Bierman mee de cadeaus uit de tram te krijgen. Ruim 300 pakjes is de oogst!

Sinterklaas zwaait uit de Pakjestram bij aankomst bij het HOVM.

Na het lossen van de cadeaus heeft de Pakjestram nog een taak. In het Haags Openbaar Vervoer Museum wacht een grote groep kinderen van HTM personeel op Sinterklaas en zijn gevolg. Na lekker opgewarmd te zijn door pieten in het HOVM volgt dan de aankomst van Sinterklaas in het museum. Geen stoomboot maar de pakjestram brengt de goedheiligman naar de kinderen toe.

Sint, hoofpiet en directeur Jaap Bierman komen aan op het HTM sinterklaas feest.

Foto’s: Chris Westerduin