Update 22.15 uur:
Het openbaar vervoer in onze regio ligt door de zware storm Eunice vrijdagmiddag en -avond helemaal stil.

Prorail heeft al het treinverkeer om 14 uur stilgelegd. Trams, bussen en metro’s van HTM en RET rijden niet. Rond 10 uur vertrekken de laatste bussen en trams van hun beginpunt in Rotterdam oen bij de HTM gaan rond kwart over één de trams en bussen vanaf de eindpunten naar de garage of remise. Onderweg worden nog wel passagiers meegenomen. Sinds 14 uur rijden ook de streekbussen van Arriva en EBS niet meer.

De treinen gaan in het hele land ook zaterdagochtend niet rijden. Op veel plaatsen in het land liggen bomen op het spoor en is de bovenleiding beschadigd. Zogenaamde ‘schouwtreinen’ hebben verschillende baanvakken geïnspecteerd, daaruit blijkt dat de schade groot is. Volgens spoorbeheerder ProRail is het door de aanhoudende harde wind nog niet mogelijk om herstelwerkzaamheden uit te voeren. Het is nog niet duidelijk wanneer de treinen wel weer kunnen gaan rijden.

Bomen op bovenleiding

Op de Brasserskade in Delft valt in de middag een boom op de bovenleiding van tram 19. De bovenleiding raakt daarbij beschadigd. Op dat moment rijden er al geen trams meer in Delft. Bij het pand van HTM Infra aan de Maanweg ontstaat schade aan het dak. In de avond valt er een boom op de bovenleiding van tram 12 in de Goudenregenstraat. Bij Den Haag Mariahoeve zijn er problemen met de bovenleiding van de trein, een boom ligt daar over de geluidswal naast het spoor en ook bij station Laan van NOI ontstaat er schade aan de bovenleiding.

Boom om bij Mariahoeve. Foto: ProRail

Alpen Express
Ook reizigers naar de wintersport hebben te maken met de stremming. Voor de vertrekkende Alpen Express rijden bussen naar de grens vanmiddag. De trein wacht op hun in Venlo. Meer informatie daar over is te vinden op hun website!!

De Green City Trip vorig jaar bij De Haar.

Green City Trip
De nachttrein van Green City Trip zal voorlopig nog niet vertrekken. Voorlopig heeft men het over een vertrek rond 03.40 uur vanaf Breda. Voor meer informatie verwijzen we u graag naar hun Contact Pagina!

Foto’s: Chris Westerduin.