Op vele vlakken wordt er onderhoud gepleegd aan het historisch materieel. En afgelopen weekend heeft voor het laatst de Tourist Tram gereden in 2022.

Nieuw inlaatrooster voor de 1304.

In het Haags Openbaar Vervoer Museum wordt gewerkt om PCC 1304 weer rijvaardig te krijgen. Nadat de tram bij HTM nieuwe wielen op de juiste speermaat heeft gekregen moet er binnen het museum nog het nodige aan de tram gebeuren. In het laatste november weekend krijgt de motorgenerator een onderhoudsbeurt en wordt er een nieuw inlaatrooster gemaakt.

Onderhoud aan de motorgenerator van de 1304.

In de remise Lijsterbesstraat is NZH stadswagen A327 van het draaistel gelicht. Deze museumtram rijdt inmiddels al ruim veertig jaar als museumtram rond. Nu is de wagenbak gelicht zodat nieuwe bronzen motorsteunlagers kunnen worden gemaakt. De huidige zijn grotendeels versleten.

De wielassen gaan op transport naar Goor.

Dit werk wordt uitbesteed bij de firma Sanders in Goor. De motoren en wielstellen van de Blauwe Tram zijn op 25 november daar afgeleverd. In de tussentijd krijgt de tram een kleine truckrevisie. We hopen dat de tram eind februari weer gereed is voor de passagiersdienst.

De laatste Tourist Tram rit van het seizoen 2022 is ook geweest. Op 26 november rijdt de 1193 voor het laatst toeristen rond door Den Haag en Scheveningen. In het voorjaar komen de Hop-On, Hop-Off trams weer de remise uitrijden. Overigens kan deze tramservice nog de nodige vrijwilligers gebruiken.

Het team van de laatste Tourist Tram dag in 2022.

Gelukkig hoeft u het niet zonder museumtrams te doen de komende winter. Zo kunt u nog genieten van de Oliebollenrit op 17 december. Meer informatie en hoe u zich kunt opgeven voor deze rit met Blauwe Tram A106 en HTM Eénmanswagen 77 vindt u op DEZE PAGINA!!!

In december en januari rijdt het HOVM in de weekends ook winterritten tussen het Kerkplein en het Zwarte Pad. Informatie over deze ritten en hoe je moet reserveren voor een kaartje vindt u op DEZE PAGINA!!!

In 2023 heten we u weer van harte welkom in de Tourist Tram.

Natuurlijk is ook het museum zelf elke zondag geopend tussen 12.30 en 17.00 uur. Op Eerste Kerstdag 25 december en Nieuwjaarsdag 1 januari blijft het museum gesloten.

Foto’s: Mathijs Bakker, Raymond Naber en Kees Pronk.