De tramlijnen 1, 16 en 17 rijden vanaf zaterdag 1 mei om vanwege werkzaamheden bij het Leeghwaterplein. Hier worden tot en met zondag 9 mei de tramsporen vervangen. Zaterdag worden de oude tramsporen weggehaald en staat er al een vrachtwagen met nieuwe spoorstaven te wachten.

De 3142 van lijn 16 rijdt om via de Laakkade en de Laakweg

Tram 1 rijdt in beide richtingen tussen het Rijswijkseplein en de halte Broeksloot via de route van lijn 15 over de Rijswijkseweg. Lijn 1 slaat daardoor de halten Station Hollands Spoor, Leeghwaterplein, Oudemansstraat en Lorentzplein over.

De 3145 van lijn 1 op de Rijswijkseweg via de route van 15

Tram 16 en 17 rijden in beide richtingen tussen de Oudemansstraat en het Rijswijkseplein via de Laakkade, Laakweg en de Rijswijkseweg. Deze trams doen de haltes Leeghwaterplein en station Hollands Spoor tijdelijk niet aan.

De 5019 van lijn 17 rijdt om via de Laakkade / Laakweg

De werkzaamheden hebben ook gevolgen voor uitrukkende trams. Zo moeten trams van lijn 15 richting Nootdorp vanuit de remise Zichtenburg via de route van lijn 4 naar de Prinsegracht. Langs de tramtunnel gaat het verder via de Jan Hendrikstraat, Gravenstraat, Buitenhof en vandaar via de eigen route naar lijn 15. Dit traject wordt ook terug naar de remise gevolgd.

Trams van lijn 19 rijden vanuit de remise Zichtenburg over de route van lijn 4 naar de Dedemsvaartweg, via lijn 9 naar de Bierkade, rechtsaf de Schedeldoekshaven op, onder de Resident door naar de Kalvermarkt, via lijn 15 naar Ypenburg en dan over de eigen route naar Delft. Naar de remise toe volgen de inrukkers dezelfde route.

De 3102 van lijn 16 naar Wateringen op de omleidingsroute via de Laakkade en Laakweg

Foto’s: Chris Westerduin