Op de avond voor Koningsdag veranderd het centrum van Den Haag in één groot gratis festival terrein voor muziekliefhebbers. Voor het openbaarvervoer heeft deze 26ste april grote gevolgen in het centrum van de Hofstad. In dit artikel leest u alle details.

Tramlijnen 1, 15, 16, 17 en buslijnen 22, 24 en 28 zullen vanaf ongeveer 18.00 uur worden omgeleid. Lijn 16 zal ook in z’n geheel niet rijden tussen het Centrum en Statenkwartier. Ook wordt de tramhalte Grote Markt in de tramtunnel vanaf 19.00 uur gesloten. Alternatieven zijn haltes Brouwersgracht en Spui.

Lijn 1:
Vanaf 18.00 uur rijdt de tramlijn tussen Bierkade en Scheveningen Noord via de route van lijn 9. Tussen Scheveningen Noord en Javastraat rijden wel pendeltrams.

Lijn 15 & 17:
Vanaf 18.00u rijdt tussen Nootdorp en het Haagse centrum rijdt lijn 15 de normale route. Verder maakt de tramlijn gebruik van de haltes Kalvermarkt-Stadhuis en de hulphalte CS/Schedeldoekshaven.
Vanaf 18.00 uur rijdt lijn 17 bijna helemaal de eigen route alleen op Centraal Station halteert deze bij de hulphalte CS/Schedeldoekshaven.

Lijn 16:
Vanaf 18.00 uut rijdt lijn 16 tussen Wateringen en station H.S. rijdt de tram de normale route. Vanaf station Hollands Spoor rijdt de tramlijn in één richting een rondje door het centrum en stopt bij de haltes Bierkade, Kalvermarkt-Stadhuis, CS/Schedeldoekshaven, Weteringplein en Rijswijkseplein. Vanaf daar weer naar station H.S. en weer terug naar Wateringen.
Tussen het centrum en Statenkwartier wordt helemaal niet gereden door tramlijn 16. Alternatief zijn de buslijnen 24 en 28. Statenkwartier zelf is ook bereikbaar met lijn 11. Voor het Zeeheldenkwartier komt RandstadRail lijn 3 het meest in de buurt.

Buslijnen 22, 24 en 28:
De buslijnen mijden vanaf 18.00 uur de haltes Nieuwe Haven, Centrum en Kneuterdijk. Ze rijden tussen het Centraal Station en Mauritskade om via Koningskade en Mauritskade.

Voor het programma van het muziekfestival verwijzen we u graag naar de site van het ‘The Life I Live’ festival.

Na het gefeest wilt u ook graag weer naar huis. Na middennacht rijden er zes buslijnen door de stad en naar Delft, Leidschendam, Rijswijk, Voorburg en Zoetermeer. De buslijnen vertrekken vanaf het busplatform op het Centraal Station.
Een kaartje voor deze buslijnen kost 5 euro. Een kaartje koop je gemakkelijk door in en uit te checken met je OV-Chipkaart. Ook via de HTM-Ticketapp is het mogelijk een kaartje te kopen.
Een overzicht en de routes die de nachtbussen rijden tussen 1 en 5 uur staat hieronder beschreven.