Op zaterdagen wordt normaal door vrijwilligers geklust. Deze zaterdag is het HOVM extra geopend geweest voor bezoekers aan de twee oliebollenritten.

Deelnemers aan de oliebollenritten worden welkom geheten in de remise. Foto: Chris Westerduin

Passagiers van de A106 en 77 hebben een zitplaats gereserveerd via deze website. Na de ontvangst in het HOVM, met een drankje en een versnapering, start de rit door het Haagse centrum. De tweede rit is helemaal uitverkocht.

Vanuit de A106 een goed zicht op beide ombouwers en de 826 in het midden. Foto: Raymond Naber

Even denken de mensen dat in de tram een vreemde conducteur aan boord is gestapt maar geheel verrassend blijkt de kerstman mee te zijn. Na de mooie rondrit, waar ook lekkere chocola wordt uitgedeeld, staan in het museum de oliebollen en glühwein klaar.

Aan de alcoholvrije glühwein wordt gewerkt in de HOVM keuken. Foto: Chris Westerduin

Naast deze ontspannende ritten wordt er ook gewerkt in het museum. Een klein aantal vrijwilligers trotseert de kou en sleutelt aan de draaistellen van de 1227. Inmiddels is aan de stroomafnemer het beugeltouw gemonteerd en de trommel om het touw op te vangen in de tram is ook bevestigd.

De draaistellen van de 1227 krijgen steeds meer vorm. Foto: Chris Westerduin

De stroomafnemer van de 1227 kan op staan en wordt in het gareel gehouden door het beugeltouw. Foto: Chris Westerduin

De 1180 heeft nog af en toe een storing in de eigenwijze hulpcontroller. Soms wil de tram vanuit hier geen tractie geven. De storing blijkt in de dodeman te zitten. Onderdelen hiervoor worden besteld.

Storing zoeken in de hulpcontroller van de 1180. Foto: Peter Scheepmaker

Zondag 18 december is het de laatste reguliere opening van het HOVM geweest van 2022. In het kerstweekend en met de jaarwisseling zijn we gesloten.  Op 24 december zijn nog wel de winterritten tussen het Kerkplein en Scheveningen maar die zijn inmiddels uitverkocht. We wensen u fijne feestdagen en hopen dat we u vaak mogen ontmoeten bij een evenement of in ons museum volgend jaar.

De kerstman wenst u fijne Kerstdagen. Foto: Chris Westerduin