Afgelopen zondag beleefde het Haags Openbaar Vervoer Museum de laatste openingsdag van 2023. Het museum is in kerstsferen verkleed en Blauwe Tram A106 is gepland om de drie zondagse ritten te rijden.

Dat de voormalige NZH tram nog steeds een grote aantrekkingskracht heeft blijkt al uit het feit dat alle drie de tramritten snel uitverkocht zijn. Of zou het komen door de oliebollen en warme chocomel die ook aangekondigd waren?

Naast de zondagse ritten van het HOVM is de 77 op pad geweest met een gezelschap.

De laatste rit van de A106 leidde naar plekken waar je met de normale HTM tram weinig komt. Zo deed de tram keerdriehoek Zuiderpark en Tailtrack Madurodam aan. De tram met twee verschillende fronten komt dan goed tot zijn recht.

Heerlijke najaarstemming in de keerdriehoek Zuiderpark.

Naast de geplande zondagse ritten is ook de 77 nog onderweg geweest voor een extra vervoer en is er gewerkt aan de draaistellen van de 215. Deze krijgen steeds meer vorm en worden met de week completer.

Ook Tailtrack Madurodam is één van de bestemmingen voor de A106.

Het museum is nu gesloten, op zondag 7 januari openen weer onze deuren. De komende zaterdagen kunt u nog wel mee met PCC 1304 die een leuke winterrondrit rijdt door Den Haag en Scheveningen. Kaartjes hiervoor vindt u op DEZE PAGINA!!!

Foto’s: Raymond Naber