Het is het begin van het nieuwe jaar voor tienduizenden landgenoten een traditie. Even fris aan 2024 beginnen door het water in te duiken. De grootste nieuwjaarduik wordt in Scheveningen georganiseerd en dat vanaf de jaren ’60 in de vorige eeuw.

Veel duikers komen per openbaarvervoer naar Scheveningen gereisd. Natuurlijk een groene en makkelijke manier want je hoeft alleen een parkeerplek voor je kleding te zoeken in de grote Unox tent en verder heb je geen zorgen. Zeker ook met de goedkope Duo retourkaart die HTM verkoopt in de automaat.

Nieuwjaarsduikers gebracht en de Avenio staat aan de eindhalte aan het Zwarte Pad.

Om extra capaciteit te creƫren heeft HTM extra trams ingezet op lijn 9 onder lijnnummer 59 welke tussen Hollands Spoor en Scheveningen Noord rijden. De trams keren net zoals de StrandExpress dat zomers doet op TailTrack Parallelweg, het midden keerspoor tegenover het Haags Openbaar Vervoer Museum.

Wachtend op de volgende rit naar Hollands Spoor.

Trambestuurder Albert Koch begint het jaar ook fris en dook in de 5001 om extra dienst te doen op lijn 59 en maakt de leuke foto’s die bij dit artikel zijn geplaatst. Naast de trams op lijn 59 zijn ook extra busdiensten gesteld die meehelpen op de lijnen 21, 22 en 23 om de extra reizigers te vervoeren.