Hoewel het HOVM momenteel gesloten is, gaat op de achtergrond veel door. Een klein team is bezig met het verfraaien van de zogeheten bovenzaal van de museumremise Frans Halsstraat. Deze zaal, in 2008 nieuw gebouwd op het platte dak aan de zijde van de Ter Borchstraat, is te huur voor presentaties, diners, recepties of kleine seminars. Door de voormalige buitenramen op de eerste verdieping zijn de museumtrams zichtbaar, en aan de andere zijde komt daglicht binnen door royale vensters.

Ter verdere verfraaiing van de zaal hangt het team in het weekeinde van 8 januari vijf fotoframes op met historische afbeeldingen van trams, bussen en treinen in de Haagse regio. Vanwege de forse lichtinval was wens ontstaan op een visueel aantrekkelijke en tegelijk flexibele manier iets meer afscherming te creĆ«ren tussen de zaal en de straat. Tegelijkertijd was de industriĆ«le uitstraling van de bovenzaal zaal en het HOVM als geheel een reden om grote foto’s te gebruiken en die op een stoere manier aan het publiek te presenteren.

De nieuwe fotoframes zijn voor het grootste deel gerealiseerd door gebruik te maken van spullen die er al waren: de foto’s komen uit het Documentatiecentrum van het HOVM of zijn door HOVM’ers gemaakt. De buizen om de fotodoeken in te spannen, zijn afkomstig uit de eigen voorraad. Alleen het afdrukken van de foto’s op doek heeft een externe firma gedaan. Ook de elastieken om de doeken in de frames te spannen, zijn ingekocht.

Nieuwsgierig geworden? Kijk op www.remisedenhaag.nl of hovm.nl/uw-evenement!

Hopelijk tot spoedig!