Een nieuw boek over de HTM bussen uit de periode 1924 t/m 1973!

Naar verwachting verschijnt eind november/begin december het boek Haagse Bussen bij uitgever De Alk. Het Haags Bus Museum kan dit boek met korting aanbieden indien u dit boek vooraf bestelt via hun webshop. De winkelprijs van het boek is € 34,95, met voorintekening bij HBM kost het boek € 29,95 inclusief verzending.

Bestellen? Dat kan via de HBM webshop: WEBSHOP HBM!!

Wacht niet te lang met bestellen, het Haags Bus Museum kan maar een beperkt aantal boeken met deze korting verkopen.

In het boek, getiteld ‘Haagse Bussen – Busbedrijf van de HTM 1924-1973’, wordt de lezer meegenomen door de geschiedenis van het busbedrijf van de Haagsche Tramweg Maatschappij (HTM) gedurende de periode 1924 tot 1973, met focus op het gebruikte materieel en lijnenloop.

Het begint met de pioniersdagen van autobussen in Den Haag in de jaren ’20 en volgt de ontwikkeling van het materieel in de daaropvolgende decennia op de voet. Van de eerste primitieve bussen tot de gestandaardiseerde voertuigen van de jaren ’70, dit boek presenteert een gedetailleerd overzicht van de technologische vooruitgang en veranderingen die plaatsvonden.

De auteurs belichten de rol van het materieel benodigd voor het vervoeren van passagiers, het veranderen van de lijnenloop en het aanpassen aan de behoeften van een groeiende stad. Illustraties, foto’s en technische specificaties van de verschillende bus modellen versterken het verhaal en bieden een visuele reis door de tijd.

‘Haagse Bussen – Busbedrijf van de HTM 1924-1973’ is een waardevolle bron voor liefhebbers van transportgeschiedenis en technologie. Het onthult niet alleen de evolutie van de bussen zelf, maar werpt ook een licht op de cruciale rol die ze speelden in de ontwikkeling van het openbaar vervoer in Den Haag gedurende deze periode.
176 pagina’s, uitgave van De Alk.