HTM zet dit najaar op sommige lijnen minder trams in door personeelsgebrek en ziekteverzuim. Het bedrijf wil op die manier een betrouwbare dienstregeling garanderen. Bovendien zorgen werkzaamheden in de stad ervoor dat op bepaalde lijnen meer bestuurders nodig zijn dan anders.

De maatregelen betreffen de lijnen 1, 6, 12 en 34. Vanaf 12 september rijden er in de spitsuren minder trams op lijn 34. Op 10 oktober gaat de frequentie van tram 1 op werkdagen en zaterdagen van zes naar vijf keer per uur en na 21.00 uur van vier naar drie keer per uur. Dit geldt ook voor de zondag, bovendien rijdt lijn 1 op deze dag voor 10.00 uur drie in plaats van vier keer per uur.

Tram 6 rijdt op werkdagen vijf in plaats van zes keer per uur, op zaterdag overdag gaat het van zeven naar zes keer en in de avond van vier naar drie keer per uur. Op zondag gaat tram 6 vijf keer per uur rijden in plaats van zes en voor 10 uur en na 21 uur van vijf naar vier keer per uur.

Tram 12 verschijnt op werkdagen nog vier keer per uur bij de haltes, dat is nu nog vijf. Op 10 oktober wijzigen ook nog de vertrektijden van tram 34.

Foto: Chris Westerduin