Een bezoek aan het Haags Openbaar Vervoer Museum is altijd de moeite waard. Bijvoorbeeld om een ritje te maken met een historische tram of bus. Deze zondag rijdt Ombouwer 36 naar het De Savornin Lohmanplein. Deze tram uit 1905 wordt begin jaren dertig zo ingrijpend verbouwd dat hij de naam Ombouwer krijgt. De tram rijdt sinds 2018 na achttien jaar stilstand vanwege een ingrijpende revisie weer zijn rondjes voor bezoekers van het museum.

Ombouwer 36 op het De Savornin Lohmanplein.

Bijzonder deze zondag is ook de inzet van de 265 met de 769. Dit tramstel rijdt twee ritten naar Scheveningen. De 265 uit 1920 is ooit de eerste museumtram bij de HTM en heeft op alle stadslijnen dienst gedaan. Aanhangwagen 769 uit 1929 rijdt tijdens zijn werkzame bestaan niet alleen op de stadslijnen maar ook op de buitenlijnen en vormt een mooie combinatie met de 265.

De 265 en 769 rijdt deze zondag naar Scheveningen

Kom op zondagmiddag ook naar het Haags Openbaar Vervoer Museum. Bezoek onze tentoonstellingen over de interlokale tram en maak een rit met een antieke tram of een bus van het Haags Bus Museum.

Foto’s: Rogier Potter