Vanaf 10 oktober 2022 rijdt lijn 11 enkele weken om naar het Kunstmuseum en op een aantal tramlijnen wijzigt de dienstregeling.

Door werkzaamheden bij de Statenlaan gaat lijn 11 tot en met 7 november omrijden naar het Kunstmuseum. Tussen Rijswijkseplein en de Monstersestraat rijdt de tramlijn de normale route. Dan volgt de lijn de routes van lijnen 2, 3 en 17 naar het Kunstmuseum. Tussen Kunstmuseum en Scheveningen Haven rijdt een buslijn 61 die de meeste haltes van lijn 11 tussen Houtrustbrug en Scheveningen overneemt.

Om een betrouwbare dienstregeling te kunnen blijven bieden past HTM haar dienstregeling aan per 10 oktober. Op een aantal tramlijnen gaan ietsje minder trams rijden. Reden hiervoor is op voorhand een hoog ziekteverzuim voor te zijn en in het najaar stroomt er ook meer personeel uit.

In september is lijn 34 iets verschraald. De spitslijn tussen het Haagse Savornin Lohmanplein en Lansingerland in Zoetermeer rijdt iets minder dan eerder. En zijn de vertrektijden iets aangepast.

Lijn 34 rijdt iets minder en op andere tijden.

Nu worden de zogenaamde GTL lijnen aangepakt. Lijn 1 gaat op maandag t/m zaterdag vijf in plaats van zes keer per uur rijden. Na negen uur ‘s avonds rijdt de tramlijn nog slechts om de twintig minuten in plaats van elk kwartier. Die twintig minutendienst rijdt lijn 1 op zondagen ook voor tien uur in de ochtend en ‘s avonds na negen uur. Overdag rijdt de tram dan vijf keer per uur.

Ook op lijn 6 wordt een tram per uur afgesnoept. Op werkdagen rijden vijf in plaats van zes trams per uur en op zaterdagen zes in plaats van zeven voertuigen per uur. Elke avond na 21.oo uur gaat ook lijn 6 eens per twintig minuten rijden. Dat doet de tramlijn op zondagen ook voor tien uur en op overdag rijdt de tramlijn dan vijf keer per uur.

Tot slot lijn 12. Die merkt het verschil alleen in de spitsen. Dan rijdt de tramlijn vier in plaats van vijf keer per uur. Voor meer informatie of om te zien hoe laat de tram bij uw halte vertrekt verwijzen we u graag naar de site van deĀ HTM!

Foto’s: Chris Westerduin