Steeds meer mensen trekken naar de Randstad maar parkeren wordt een steeds groter probleem in de stadcentra. Daarom komen de drie grote stadsvervoerders met een flink investeringsplan om de Randstad bereikbaar te houden.

De overheid wil een half miljoen extra woningen bouwen voor 2030. Hiervoor zijn ook grote investeringen nodig vanuit diezelfde overheid om ook een goede infrastructuur te krijgen. Daarom hebben het Amsterdamse GVB, de Haagse HTM en het Rotterdamse RET de handen ineen geslagen.

In de komende tien jaar worden er in Nederland één miljoen huizen gebouwd. De helft er van komt in de Randstad uit de grond. Om al die bewoners ook te kunnen vervoeren willen de vervoerders een investeringsimpuls van 10 miljard Euro. Zeker omdat jarenlang de OV budgetten bevroren zijn geweest maar het aantal reizigers met tientallen procenten groeiden.

Voor de regio Den Haag zijn investeringen nodig voor het traject tussen Den Haag Centraal, de Bickhorst en station Voorburg. Maar ook richting Zoetermeer. Ook de Leyenburg corridor is en wordt een belangrijke vervoersader. In Zuidwest Den Haag worden de komende jaren veel woningen bijgebouwd. Het is dan ook belangrijk nu aan het openbaar vervoer te werken zodat dit op peil is wanneer er nieuwe woningen of woonwijken zijn.

Foto’s: Chris Westerduin