De bikinilijn tram en de Zóóómerbus gaan weer rijden. HTM presenteert woensdag GTL 3121 en bus 1001 in een vrolijke zomerse outfit. Daarmee trapt het Haagse vervoersbedrijf haar zomercampagne af. Directeur Jaap Bierman zegt er trots op te zijn dat HTM haar steentje bijdraagt aan de bereikbaarheid van de Haagse kust. Tijdens de laatste zomerse weekenden worden er regelmatig 50.000 mensen per tram en bus naar het strand gebracht.

HTM directeur Jaap Bierman en wethouder Anne Mulder. 21 juni 2023

Wethouder Anne Mulder noemt het fantastisch als mensen de tram naar het strand nemen. Dat helpt ook de fileoverlast in Scheveningen te verminderen, zegt hij. Mulder is tevreden over de manier waarop HTM het strandvervoer nu aanpakt. Bij temperaturen boven de 20 graden rijdt de extra Strandexpress waardoor de frequentie omhoog gaat en het Combi Ticket waarbij je voor zes euro in Q park garages de hele dag kan parkeren met een gratis tramkaartje en voor een persoon erbij 1 euro.  Deze zomer heet bovendien het eindpunt van tram 12 en bus 22 niet Duindorp maar Zuiderstrand om mensen ook hier te verleiden om het OV te gebruiken in plaats van de auto.

De 3121 en 1001 in hun zomerse jasje aan het eindpunt Zuiderstrand. 21 juni 2023

De bikinilijn tram begint inmiddels een traditie te worden. De tram is voor de derde keer voorzien van zomerse strandtaferelen met bijbehorende grapjes en ziet er ook van binnen tropisch uit. Rondvliegende meeuwen en zee geluiden klinken bij de halteomroep en het ruikt er naar de zee. Ook de bus heeft een zomerse uitstraling gekregen en een aantal haltes, bijvoorbeeld op station Hollands Spoor en de Wouwermanstraat, maken extra reclame voor de zomerlijnen en tickets.

De 3121 ook van binnen zomers. 21 juni 2023

Zomerse uitstraling van station Hollands Spoor. 21 juni 2023

Foto’s: Chris Westerduin