Nu bijna iedereen terug is van zomervakantie wordt het hoog tijd dat de bussen en trams van HTM de zomerdienstregeling in de kast opbergen.

Per 22 augustus is de jaardienst weer hervat. Dat houdt in dat bij de tram lijnen 2K (Kraayenstein – Centraal Station) en 34 (Savornin Lohmanplein – Lansingerland) weer rijden. Ook zijn de frequenties weer toegenomen van de meeste tramlijnen.

De 4028 vertrekt van de Burgemeester Hovylaan richting Centraal Station.

Bij de bus rijden lijnen 21 en 28 een aangepaste route in het Statenkwartier vanwege werk aan het tramspoor. Bus 23 rijdt vanaf Scheveningen nog maar tot het Colijnplein. Het zomerse uitje naar Kijkduin is weer vervallen.

De 4046 bij de Kapelaan Meereboerweg.

Er zijn nog meer buslijnen die last hebben van wegwerkzaamheden. Tot 5 november rijdt buslijn 26 om wegens werkzaamheden op de Meppelweg. Haltes Almeloplein en Zuiderpark zijn vervallen.
Buslijn 25 rijdt richting Vrederust om wegens wegwerkzaamheden op de Prinsegracht. Halte Brouwersgracht ligt nabij die van lijn 6.
De al in maart begonnen omleiding wegens rioleringswerkzaamheden op de Balsemienlaan duurt nog tot 2 oktober. Buslijn 24 rijdt hierdoor om via de Machiel Vrijenhoeklaan.

Voor de OV belangstellende is nog leuk te vermelden dat de Regio Citadis terug is op lijn 2. De trams van RandstadRail rijden nu de korttraject ritten in de spits van deze tramlijn.

Foto’s: Chris Westerduin