Ook komende zondag, 17 oktober 2021, kunt u weer genieten van een leuke historische bus of tramrit door de stad. Want wat is mooier dan door Den Haag te rijden en lekker te genieten van het uitzicht vanuit een mooi historisch voertuig.

De 265 komt het Weteringplein voorbij tijdens Open Monumenten weekend op 12 september 2021.

Komende zondag rijdt PCC 1022 uit 1952 de tramritten. De PCC uit de eerste serie is de tram met de kleine raampjes. Natuurlijk is binnen het HOVM ook genoeg te zien. Naast de collectie oude trams is ook de tentoonstelling ‘Tussen dorpen en steden’ te bewonderen waar een beeld wordt gegeven over de interlokale trams die we wereldwijd kennen.

Het Haags Bus Museum rijdt met bus 319 de oude route van buslijn 26 na. Dus genoeg te beleven voor als u een leuk uitje zoekt. Kaartjes kunt u kopen via de groene button links onder deze pagina.

Het rijprogramma:
12.45 uur: Scheveningen Haven
14.00 uur: HTM buslijn 26 Waldeck – Station Hollands Spoor
14.00 uur: Duindorp
15.15 uur: Statenkwartier
De ritten duren ongeveer een uur!

Maar er is meer nieuws! Met uitzondering van 26 december, tweede Kerstdag, is het HOVM elke zondag geopend dit jaar. Normaal sluit het museum eind oktober de deuren maar voor het eerst kan elke zondag tussen 12.30 en 17.00 uur het museum worden bezocht. Ook zijn in de winter tramritten gepland. U wordt daar wekelijks van op de hoogte gehouden. Tot eind oktober rijdt er ook een bus mee in het rittenprogramma.

Tourist Tram PCC 1180 en museum PCC 1210 op het Kerkplein.

De Tourist Tram rijdt ook langer door. Deze maand de zaterdagen en zondagen. In november kunt u op zaterdagen nog genieten van een rondrit door de stad met een audiotour die in tien talen te volgen is. Tickets voor en meer informatie over de Tourist Tram vindt u op de eigen website van deĀ  Tourist Tram.

Foto’s: Chris Westerduin