Het Haags Openbaar Vervoermuseum verkeert in wintersferen. Zaterdag zijn onze vrijwilligers druk met het plaatsen van kerstbomen en slingers in ons museum. PCC 1304 rijdt de eerste winterritten die we organiseren in samenwerking met Marketing Haagse Binnenstad. De tram rijdt de komende weekenden een mooie rit door de in kerstsfeer gestoken stad. De eerste ritten zijn al goedgevuld.

In het museum wordt ondertussen hard doorgewerkt aan onze museumtrams. In de 1227 worden raamrubbers aangebracht. Een zware klus die we nu zelf kunnen uitvoeren na uitleg te hebben gekregen van een oud HTM-medewerker. Ook het werk aan de revisie van de 215 gaat door. Dit weekend zijn alle tanden van de vier tandwielen van de tram schoongeborsteld. Bij Tourist Tram 1180 hebben we mogelijk een langdurige storing opgelost met behulp van de nieuwe meetapparatuur maar een testrit moet komend weekend uitwijzen of dat ook echt zo is.

Raamrubbers aanbrengen in de 1227. 2 december 2023

We voeren ook veel verhuurde ritten uit met de museumtrams. Zo treffen we donderdagavond de 1304 aan op Scheveningen Haven die een groep vervoert en onderweg komen we ook nog Kersttram 3109 aan met de traditionele reclame van Sky Radio. Aan sfeer dus geen gebrek deze december maand.

De 1304 wacht op Scheveningen Haven op zijn passagiers. 30 november 2023

Kersttram 3109 op Scheveningen Noord. 30 november 2023

Foto’s: Chris Westerduin en Albert Koch