Een weekend vol activiteiten bij het Haags Openbaar Vervoer Museum. Zaterdag reist een groep vrijwilligers af naar het prachtige trammuseum in Brussel om daar met Belgische collega’s te overleggen over het vieren van 75 jaar PCC in Europa. Verschillende trammusea waaronder het HOVM denken na over de manier waarop deze bijzondere mijlpaal in de verschillende PCC-steden gevierd kan worden. Daarbij staat samenwerking tussen de verschillende organisaties voorop om een zo’n aantrekkelijk mogelijk programma verspreid over meerdere jaren te kunnen aanbieden.

Een aantal van de vrijwilligers in het trammuseum van Brussel. 26 maart 2022

In het Haags Openbaar Vervoer Museum zelf is er deze zaterdag een medewerkersbijeenkomst om de start van het seizoen te vieren. In een schoongemaakte remisehal komen de vrijwilligers bijeen voor eten en drinken en het is lang geleden dat zoiets georganiseerd kan worden.

Hapje en een drankje op de medewerkersbijeenkomst. 26 maart 2022

Zondag zijn er dan nog de ritten met museumtrams voor de bezoekers van het museum. De PCC’s 1022, 1165 en 1193 rijden naar de keerlus in het Statenkwartier. Nu nog heel normaal maar het duurt niet lang meer of deze lus is geschiedenis en wordt vervangen door een zogenaamde tailtrack.

Een plaatje van de 1165 in het Statenkwartier wat binnenkort niet meer te maken valt. 27 maart 2022

Foto’s: John Baltus, Peter Scheepmaker, Rogier Potter