Op zondag 7 juli is het weer mogelijk om in stijl te reizen met oude tram en over het water. Monumentale Pakschuit Nooitgedacht vaart dan weer in de regio in combinatie met ritten in oude trams van het Haags Openbaar Vervoer Museum.

Er worden twee reizen georganiseerd die dag. Deze zijn te maken van Den Haag naar Delft of omgekeerd. Onderweg kunt genieten van het uitzicht in de binnenstad van Den Haag of van de grachten, monumenten en markt in Delft. Tijdens de tocht op de pakschuit wordt u voorzien van een kopje koffie of thee met wat lekkers er bij.

De pakschuit Nooitgedacht tijdens een eerdere rit in combinatie met de 58.

Het vertrek in Den Haag gebeurt vanaf het HOVM naar Voorburg met NZH blauwe tram A106. Met de pakschuit gaat u mee naar Delft waar u twee uur de tijd heeft om de binnenstad te bezoeken. Na die tijd wordt u opgehaald door PCC 1210 die u terug brengt naar Den Haag.
Maakt u de reis vanaf Delft dan vaart u eerst mee met de Pakschuit Nooitgedacht naar Voorburg. Deze vertrekt vanaf de Hooikade bij Bacinol 2. In Voorburg stapt u dan over op de NZH A106 en wordt u naar het Haagse centrum gebracht. Na zo’n twee uur bezoektijd daar brengt de PCC u terug naar Delft.

PCC 1210 onderweg in Den Haag.

De prijs is €40 per persoon en in Den Haag begint de reis om 12.15 uur en in Delft een half uur eerder. Verdere informatie en de plek waar u zich kan aanmelden zijn te vinden op de website van Pakschuit Nooitgedacht.

Foto’s: Pakschuit Nooitgedacht, Raymond Naber en Chris Westerduin