TV West zendt donderdag 24 november deel 2 uit van de door het Haag Openbaar Vervoer Museum geproduceerde serie: 40 jaar GTL. In deze aflevering weer veel historische beelden van de rood-beige tram en aandacht voor een hele speciale GTL: de Hoftrammm. GTL 3035 rijdt sinds 11 mei 2014 als culinaire tram door de Haagse straten.

De 3035 staat klaar voor de opnames van 40 jaar GTL

Voor 40 jaar GTL komt de 3035 de remise Scheveningen uit. Via het Trammhuys in Voorburg, het logistieke startpunt van de tram, gaat het naar station Voorburg, waar normaal de rode loper wordt uitgerold voor de bezoekers van de Hoftrammm. Aan boord eigenaar Bobby van Galen die tijdens een reis door Australiƫ in Melbourne een soortgelijke tram tegenkomt en vanaf dat moment er alles aan doet om dit ook in zijn eigen stad te realiseren. Hij zoekt contact met de HTM voor een tram en start een succesvolle crowdfunding actie om zijn droom waarheid te laten worden. Bobby maakt er met topkok Pierre Wind een groot succes van.

Bobby van Galen vertelt trots over zijn Hoftrammm

Pierre is ook bij de opnames en samen met Bobby vertelt hij hoe het is om een restaurant te exploiteren in een rijdende tram. Er komt veel bij kijken. Zo is te zien hoe je er voor zorgt dat het eten op de juiste plek op het bord blijft liggen terwijl de tram over een wissel rijdt en wat je doet met de bezoekers als de tram gestremd staat en het eten aan hun neus voorbij dreigt te gaan. Kijk naar de verhalen over deze bijzondere tram en historische beelden van de andere GTL’s, donderdag vanaf 17.00 uur op TV West en daarna ieder uur in de herhaling tot vrijdag 17.00 uur.

Foto’s: Chris Westerduin