Een GTL in het Haags Openbaar Vervoer Museum zie je niet iedere dag en dat is ook niet gek want deze trams doen nog gewoon dagelijks dienst. Toch is er zaterdag een goede reden om de 3045 naar de Frans Halsstraat te halen. De oudste nog in de reizigersdienst rijdende GTL dient als decor voor een miniserie die het HOVM aan het maken is over veertig jaar GTL.

De 3045 is aangekomen bij het HOVM. Foto: Tjeerd Spoor

In deze serie behandelen we de rijke geschiedenis van de rood-beige tram met veel historische beelden en gasten die vertellen over hun ervaringen met deze tram. Zaterdag komen Leo Haring en Harry Peeters naar het HOVM om in en bij hun tram terug te gaan naar de tijd dat ze betrokken waren bij het ontwerp en de bouw van de GTL. Er komen een hoop mooie verhalen en anekdotes en vooral ook trots naar boven in de voor de gelegenheid door de HTM extra schoongemaakte en ter beschikking gestelde 3045 waarvoor hartelijk dank.

Leo Haring en Harry Peeters in hun GTL. Foto: Chris Westerduin

Er volgen de komende tijd meer opnames en gasten en we gaan de serie natuurlijk ook nog monteren. Hij zal te zien zijn via de sociale media kanalen van het HOVM en TV West heeft ook belangstelling getoond dus misschien is 40 jaar GTL daar ook nog te zien.

Geen dagelijks beeld: de 3045 verlaat het HOVM. Foto: Chris Westerduin