Het weekend van 10 en 11 september staat in het teken van ‘Open Monumenten Dag’. Iets wat de laatste jaren een heel mooi weekend festival is geworden.

De A327 steekt de Groot Hertoginnelaan over.

Het Haags Openbaar Vervoer Museum opent tijdens dit weekend op beide dagen de deuren. In de remisehal zijn standjes want veel trams rijden buiten. Op de zondag is het zelfs zo druk dat acht in plaats van zes trams rondrijden tussen het museum en Scheveningen.

Bij halte De Kieviet zijn poffertjes te halen.

Gelukkig zijn er nog wat vrijwilligers bereid gevonden om in de middag bij te springen bij het vervoer van de vele liefhebbers. Zo kunnen twee extra trams ingezet worden om de vele bezoekers te vervoeren.

Souvenirs vinden gretig aftrek.

Gretig aftrek vinden ook de poffertjes die gebakken worden in het halte gebouw ‘De Kieviet’. Twee dagen lang wordt de lekkernij gekocht en op het terras voor het gebouw genuttigd. Gelukkig kan ook dit weekend genoten worden van heerlijk nazomer weer.

De 1022 rijdt over de Nieuwe Parklaan.

De trams maken een grote rondrit door de stad. Vanaf het museum wordt de route van lijn 11 gevolgd tot aan de Duinstraat. Via die straat en de route van lijn 1 wordt dan Scheveningen Noord bereikt. Richting Den Haag volgen de trams de route van lijn 9 en in de centrum kunnen reizigers op of af stappen bij het Kerkplein. Vanaf daar wordt via het Spui weer naar het museum gereden.

Ombouwer 36 op de Conradkade.

Het museum kijkt terug op een enorm succesvol en gezellig weekend. Iedereen bedankt die dit mogelijk heeft gemaakt. En hopelijk zien we u als klant nogmaals terug in het H.O.V.M.

Foto’s: Chris Westerduin