De hitte maakt een bezoek aan een museum niet fijn. Toch heeft heeft het HOVM genoeg belangstelling gekregen tijdens het Nationale Open Monumentenweekend.

De LEGO baan in het museum.

Genoeg souvenirs te verkrijgen.

Het hele weekend is het museum gratis open geweest en voor een klein bedrag is het mogelijk om met een museumtram een rondrit door Den Haag en Scheveningen te maken. De trams hebben voldoende belangstelling. Hierbij is vooral het vooroorlogse materieel populair.

1193, 265 en A327 genieten in de zon op het remiseterrein.

PCC 1304 langs de Conradkade.

In het museum is het mogelijk onder genot van wat te drinken, een broodje worst of poffertjes het gebouw en de niet rijdende trams te bewonderen. Telkens zijn vijf trams onderweg geweest. In het museum zelf zijn souvenirs te koop en is er een legobaan te bewonderen waar in schaal Haags materieel op rijdt.

Menige passant viel de inzet van de museumtrams ook op.

De A106 heeft TailTrack Statenkwartier verlaten.

Alle bezoekers bedankt voor uw bezoek aan het fraaie museum en leuk dat u aan boord stapte van een museumtram. De oververhitte vrijwilligers hebben twee dagen genoten van het leukste weekend van het jaar. Voor wie het gemist heeft. Op elke zondag is het museum geopend en kunt u een ritje meemaken in een museumtram.

De 265 rijdt in tweede deel van de zondag weer na klein ongemak.

De 77 als lijn 3 op de oude route van lijn 3 rijdt over de Laan van Meerdervoort.

Foto’s: Chris Westerduin