Elk jaar rijden in Den Haag wel trams met een feestdagen thema. Dit jaar zijn er maar liefst vier te vinden op het tramnet. Zo vlak voor kerst zetten we ze graag even op een rij.

In november maakt winkelcentrum ‘Westfield Mall Of The Netherlands’ graag kenbaar wat hun openingstijden zijn. Voor dat doel wordt hun kersttram speciaal onthuld. De reclame komt te zitten op Citadis 4034. De tram is dan ook veel te vinden op lijn 19 tussen Leidschendam en Delft.

Het Leidschendamse winkelcentrum kwam in november met de eerste kersttram.

Na jaren van afwezigheid komt Sky Radio eind november met een kersttram met kerstmuts. De laatste jaren moesten we het met een kerstmuts sticker doen maar nu is er weer een tram met muts en lampjes. De 3139 mag in dit feestdagenseizoen met de eer strijken. Tijdens de ritten op lijn 1 kunt u onderweg ook meeluisteren naar de muziek van de radiozender.

De Sky radio tram bij het Rijswijkseplein.

HTM blijft niet achter. Een beetje in de trend van de Pakjestram 3090 komt GTL 3131 als Kersttram te rijden. In de tram kan je ook dennengeur ruiken om nog meer in de kerstsfeer te komen.

De 3131 vertrekt bij het Monnickendamplein.

Pakjestram 3090 krijgt wat andere teksten nadat Sinterklaas het land verlaat. HTM wenst nu op de Pakjestram u fijne feestdagen. Iets wat we de lezers van de HOVM website natuurlijk ook graag doen. Fijne kerstdagen en alvast een heel mooi 2023 gewenst.

Pakjestram 3090 passeert de Hoornbrug.

Ook namens de HOVM website.

Foto’s: Chris Westerduin