De Open Monumentendagen in het Haags Openbaar Vervoer Museum zijn druk bezocht. Veel mensen maken dit weekend een rit met een historische tram of bus, eten poffertjes op ons buitenterras of bekijken de nieuwe tentoonstelling “tussen dorpen en steden”. De expositie gaat over de geschiedenis van interlokale trams. Bovendien verkopen het HOVM en het Haags Bus Museum openbaar vervoer artikelen waaronder de originele fotoplaten uit onze vorige tentoonstelling.

Zaterdagochtend opent voorzitter Albert Koch met de makers de nieuwe tentoonstelling. 11 september 2021

Radio West maakt nog even reclame voor een bezoek aan onze Monumentendagen. 11 september 2021

De historische tramritten worden dit weekend uitgevoerd door het Haags Openbaar Vervoer Museum en de Tramweg Stichting werkgroep Scheveningen. Ombouwers 36, 77, Blauwe Trams A106 en A327, PCC’s 1022 en 1210 en de 265 rijden goed gevuld tussen het museum, het Kerkplein en het Statenkwartier. Het Haags Bus Museum zet Standaardbus 319 in en toont Kromhout bus 327 op het remiseterrein aan het publiek.

De A327 van de Tramweg Stichting onderweg in het Statenkwartier. 12 september 2021

De A106 op de Scheveningseweg waar de eerste herfstkleuren zichtbaar zijn. 12 september 2021

Door het wisselen van de tentoonstelling komen veel prachtige foto’s met trams en bussen in de straten van Den Haag vrij. Ze gaan voor aantrekkelijke prijzen over de nieuwe toonbank in de remisehal. Ook boeken, routekartons en stempelautomaten wisselen van eigenaar.

Openbaar Vervoer artikelen waaronder foto’s en bladen worden gekocht. 12 september 2021

Kromhout 327 na lange tijd ook weer eens te zien op het HOVM terrein. 12 september 2021

Naast de speciale ritten met de historische trams en bussen rijden dit weekend ook de Tourist Trams met uitzondering van de zaterdagmiddag. De PCC’s rukken dan in vanwege de demonstratie van de evenementensector in de Haagse binnenstad.

Ombouwer 36 van het HOVM op de Laan van Meerdervoort. 12 september 2021

Ombouwer 77 van de Tramweg Stichting op de tailtrack bij de Wouwermanstraat. 12 september 2021

Mocht u er dit weekend niet bij zijn geweest, het Haags Openbaar Vervoer Museum is dit jaar op de zondagmiddagen nog open. Dan kunt u ook onze nieuwe tentoonstelling over de interlokale trams bezoeken of een rit maken met een historische tram en binnenkort ook weer met een bus van het Haags Bus Museum. Hou deze website in de gaten voor de aankondigingen.

De 265 op de Weteringkade. 12 september 2021

Foto’s: Chris Westerduin