De aanleg van de entresol in ons museum is in volle gang. Straks kunnen op deze stellingen op een geordende manier de onderdelen voor de museumtrams worden geplaatst.  Ondertussen wordt er ook verder gewerkt aan onze trams. Bijvoorbeeld aan PCC 1227. Zaterdag zijn de vrijwilligers aan het ontvetten, onder de wagenbak roest aan het bikken en zaken aan het verwijderen onder de kont van de tram zodat ook daar ontvet en ontroest kan gaan worden.

De bouw van de entresol is begonnen. 20 januari 2024

Veel vuurwerk zaterdag bij het eruit slijpen van wat verrot plaatwerk, zo kan er straks verder worden opgebouwd. Achter de schermen maakt Victor een draaitafel om op een later moment de accelerator van de 1227 makkelijk te kunnen reviseren.

John verwijdert wat verrot plaatwerk. 20 januari 2024

Victor maakt een draaischijf voor het reviseren van de ACC. 20 april 2024

Ondertussen wordt er ook nog hard gewerkt aan Zwitser 215 waarvan de draaistellen en alle bijbehorende onderdelen na revisie weer in elkaar worden gezet en vinden er werkzaamheden plaats om Tourist Tram 1321 weer inzetbaar te maken. Door een paar onverwachte tegenslagen blijkt dat nog een grotere klus dan al gedacht.

Foto’s: John Baltus, Chris Westerduin, Peter Scheepmaker