Om de zomer pas echt te laten starten zijn op 10 juli de Bikinilijn en Zomerbus gepresenteerd. Samen met trambestuurder Danny Gielen en buschauffeur Maarten Oosterbaan heeft HTM directeur Jaap Bierman de zomercampagne feestelijk gestart. Tram 3121 en bus 1132 zijn vrolijk gestickerd om het makkelijkste vervoer naar de kust te promoten.

Bus 1132 en tram 3121 naast elkaar op Scheveningen Haven.

Op zonnige dagen en in het weekend rijdt de StrandExpress tussen 12 en 20 uur over de route van lijn 9. Deze snelle tram stopt onderweg alleen op de stations Centraal en Hollands Spoor. In Scheveningen halteert deze bij Kurhaus en Scheveningen Noord.
Om aan het strand te komen is het mogelijk om de auto te parkeren op een aantal parkeerlocaties in en om Den Haag en dan voor zes euro door te reizen met HTM. Naast de autobestuurder betaalt u voor elke meereizende passagier één euro extra tot een maximum van vier. Meer info over dit ticket vindt u op de pagina van Park & Beach.
Ook bestaat het ‘HTM zomer groepsretour’ kaartje. Dit kaartje is via de HTM app verkrijgbaar tot 18 augustus en daarmee kan je tot een maximum van vijf personen voor €8,95 naar het strand en terug met HTM bus of tram reizen.

Bikinilijn 3121 onderweg op de route van lijn 11.

Tussen 13 juli en 25 augustus voert HTM de zomerdienstregeling uit. Dat houdt in dat op dienstregeling op sommige lijnen wat versobert. Op lijn 2 rijden de spitsextra’s tussen Centraal Station en Kraayenstein niet en lijn 34 blijft in de remise.


Tussen 13 juli en 5 augustus worden omvangrijke spoorvernieuwingswerkzaamheden bij het Lorentzplein uitgevoerd waardoor een aantal lijnen een andere route rijdt. We zetten alles even voor u op een rij:
– Lijn 1 rijdt om via Rijswijkseweg en Laakkade en doet niet halten Lorentzplein en Oudemanstraat aan. U kunt wel instappen bij de Wenckebachstraat en Van Musschenbroekstraat.
– Lijn 16 rijdt op ma-vr tussen Wateringen en station Hollands Spoor. Op deze dagen vervangt een buslijn 46 de normale route tussen Loevesteinlaan en Leeghwaterplein. De tramlijn rijdt via de route van lijn 9 tussen Loevesteinlaan en station Hollands Spoor. In het weekend rijdt de tramlijn niet en rijdt buslijn 46 door naar het Parijsplein.
– Lijn 17 wordt gesplitst: Lijn 17A rijdt de gewone route tussen Statenkwartier en het centrum. Daar doet de tramlijn halten Centrum en Kalvermarkt aan dan bij het Centraal Station te komen. Lijn 17 wordt deze periode aan lijn 15 gekoppeld die wel langs de Lange Vijverberg rijdt.
Lijn 17B rijdt tussen Wateringen en de Volmerlaan in Rijswijk. Buslijn 47 neemt de route tussen de Volmerlaan en het Leeghwaterplein over. Halte Weteringplein wordt door buslijnen 22 & 29 bedient.
– Buslijn 29 rijdt in Rijswijk om en doet de halten Dr. H. Colijnlaan, Generaal Spoorlaan, Van Vredenburchweg, Alberdingk Thijmstraat en Ledeganckplein niet aan. In plaats daarvan stopt de buslijn bij de halten Volmerlaan, Patentlaan, Handelskade, Generaal Spoorlaan en Van Vredenburchweg waar normaal lijn 17 rijdt.

Foto’s: HTM, Remy Den Hartog