In de vroege ochtend van 22 april 2021 moet door een stremming op de inrukroute bij de Dedemsvaartweg een alternatief gezocht worden om remise Zichtenburg te bereiken.

Door het gekras op de perronrand zit een flink gruisspoor op de zijkant van de tram.

Er wordt bedacht dat het rijden via de route van lijn 16 een mogelijk alternatief is en hierdoor wordt de Avenio muurvast op het perron van halte Hardenbroekstraat geparkeerd. De 5020 is zijn tijd ver vooruit want de route van deze tramlijn is alles behalve geschikt voor breed materieel. Pas over een paar jaar wordt deze route aangepast.

Wachtend op de hulptroepen staat de Avenio hulpeloos aan de halte.

Door het schuin oplopende perron is erge schade voorkomen. Aan de tram is uiterlijk weinig te zien. De perronrand zelf heeft het meeste te lijden door het geschamp van de hele tram. Er zit een flinke kras op de rand en door het perron komt de tram enig zins schuin te staan. De noodploeg moet er aan te pas komen om de tram vlot te trekken. Op eigen kracht lukt het niet meer om weg te komen. De Unimog biedt uitkomst en trekt de tram zo het perron af.

Nadat de tram is bevrijd gaat deze, tegen de richting in, weer terug naar de Dedemsvaartweg. Vanuit die locatie kan, via de inmiddels weer vrije inrukroute, veilig de remise bereikt worden.

De Unimog biedt uitkomst en trekt de tram zo los van de perronrand.

Foto’s: Chris Westerduin