Op zondag 8 mei reist iedereen de hele dag gratis met de bussen van EBS. Een mooie aanleiding om de auto een dagje te laten staan. Goed voor het milieu en voor je portemonnee want op deze dag hoef je de OV Chipkaart niet te gebruiken in EBS bussen.

EBS is de streekvervoerder in de concessiegebieden Haaglanden, Voorne-Putten & Rozenburg en Waterland. In deze drie gebieden is de ‘autoloze zondag actie’ geldig. Reis je mee op zondag 8 mei. De buslijnen rijden de normale zondagdienstregeling. Bij een volle bus kan het dus zijn dat je er één moet wachten.

Afgelopen 11 december bestond EBS 10 jaar. Omdat te vieren organiseert de vervoerder een aantal publiekvriendelijke acties. Hoe minder auto’s er op de weg zitten hoe beter want minder CO2-uitstoot. Zeker wanneer je op reis gaat met een Zero Emissie bus van EBS.
Naast de publieksvriendelijke acties kunnen er binnenkort ook andere acties komen. Werknemers in het streekvervoer willen gaan staken omdat hun werkgevers niet met een beter CAO-voorstel willen komen. Vakbond FNV had de werkgevers tot gisteren de tijd gegeven om met betere voorstellen te komen. De andere vakbond. het CNV, heeft het bod al wel geaccepteerd. Behalve gewenste loonsverhoging is momenteel vooral de werkdruk en ziekteverzuim te groot volgens de bonden.

Foto: Chris Westerduin, Illustratie: EBS