De museumtramlijn organiseert afscheidsritten van de 11- en 12G trams.

Op zaterdag 18-09-2021 zullen diverse 11- en 12G trams (sommige voor het laatst) publieksritten uitvoeren op het Amsterdamse tramnet. Onder andere de kersverse museumtrams 820 en 919 zullen samen met enkele GVB wagens meerijden.

Verschillende opstaplocaties

Er wordt om 10:00 uur gestart op 4 eindpunten van het Amsterdamse tramnet. U kunt kiezen uit de volgende startpunten:
Station Sloterdijk (bijna vol)
Diemen de Sniep
Osdorp de Aker
Azartplein

Door de corona maatregelen gaat de verdeling per tramwagen via inschrijving. Zomaar opstappen of wisselen van tramwagen is helaas niet mogelijk. Op het programma staan diverse ontmoetingen tussen de tramwagens en ook zullen alle tramwagens de genoemde startpunten aandoen, maar steeds in wisselende volgordes.

Beide museumwagens naast elkaar. De 820 alweer met echte filmrollen. Foto: ReNeGe

Dus tramwagen A gaat eerst van Sloterdijk, doet tijdens de ritten Diemen, de Aker en Azartplein aan en eindigt weer op Sloterdijk. Tramwagen C start in Diemen, doet de Aker, Azartplein, Sloterdijk aan en eindigt weer in Diemen. Enz enz enz voor de andere wagens.

Ook zullen er tijdens de ritten en ontmoetingen, fotostops worden gehouden, maar dit is geheel afhankelijk van het overige tramverkeer en calamiteiten. Wij gaan u een leuke afscheidsexcursie bezorgen. De ritten zullen rond 15:00 eindigen, zoals gezegd op de startpunten. De excursie onderweg verlaten kan natuurlijk altijd. We proberen in het midden van de excursie een plek aan te doen waar toiletten aanwezig zijn.

Hoe op te geven?

Kosten van de excursie zijn 11,12 euro per persoon. Dit bedrag is symbolisch bedoeld en de opbrengst komt geheel ten goede aan de museumtrams.
Aanmelden kan op het volgende e-mail adres:

Aangezien de plaatsen beperkt zijn, zal de volgorde van aanmelding bepalen of het startpunt nog beschikbaar is. Er zijn geen staanplaatsen beschikbaar en in de trams is nog altijd een mond/neus masker verplicht vanwege de corona maatregelen. Na aanmelding krijgt u de gegevens rond de betaling en of het door u gewenste startpunt beschikbaar is.

Na ontvangst betaling ontvangt u een deelnamebewijs.
Dus een mail naar afscheid.11G.12G@gmail.com met vermelding van uw naam, het gewenste startpunt, hoeveel personen (ook de namen bij meerdere personen), telefoonnummer en e-mail.