Het Haags Openbaar Vervoer Museum (HOVM) neemt u dit jaar mee naar de Amerikaanse oorsprong van de PCC-car, de bekende sigaarvormige tram die 75 jaar geleden voor het eerst in Den Haag reed. Met een thema-expositie, echte PCC-cars uit Den Haag en België en nog vele andere festiviteiten beleeft u de rijke PCC-historie en ziet u waar in de wereld de PCC nog meer reed.

We kunnen nu alvast een paar belangrijke data noemen om in de agenda te schrijven of vrij te houden:

21 april Opening van het themajaar

Bezoek de tentoonstelling over de geschiedenis van de PCC inclusief een echte Belgische PCC, maak een rit met een Haagse PCC of koop een PCC goodie in onze shop.

02 juni PCC-cars in reguliere dienst

Ga terug in de tijd en maak op lijn 11 tussen station Hollands Spoor en Scheveningen een rit met een PCC. We proberen zoveel mogelijk verschillende type PCC’s in te zetten. Het vervoer is bovendien gratis.

08 juni line-up van PCC-cars

Het gebeurde voor het laatst bij het afscheid van de PCC’s in mei 1993 maar nu organiseren we samen met HTM nog één keer een line-up van de nog aanwezige PCC-types. Dat doen we net als toen bij de remise Zichtenburg en u bent van harte welkom om er bijzondere plaatjes van te komen maken.

17-18 augustus De PCC in model

Kom kijken naar de mooiste modeltrambanen en PCC’s in het klein.

14-15 september Open Monumentendag

Naast deze evenementen organiseren we de komende maanden ook nog speciale excursies en arrangementen. Ga voor een verslag van alle festiviteiten en aankondigingen naar onze speciale website

Foto’s: Ton Voogel en Tjeerd Spoor