De grote verbouwing van station Den Haag Centraal tussen 2010 en 2016 gaat eraan voorbij: het busstation voor regionale en stadsbussen, gelegen boven de treinsporen en op hetzelfde niveau als de tramperrons.

Tussen 2018 en 2020 ondergaat het busstation alsnog een metamorfose. Enigszins in dezelfde stijl als het nieuwe station voor RandstadRail-lijn E naar Rotterdam maakt de rechthoekige overkapping uit 1973 plaats voor een golvend dank. In de nieuwe opzet zijn de bushaltes een kwartslag gedraaid.

In juli 2001 is het busplatform nog in oorspronkelijke stijl. Alle bussen op de foto zijn van de Woerdense busfabrikant Den Oudsten, die in datzelfde jaar failliet ging.

In 2014 heeft een deel van de busoverkapping plaatsgemaakt voor de uitbreiding van de hal van het stationsgebouw, maar de bushaltes bevinden zich merendeels nog onder de oorspronkelijke overkapping.

Hoewel de foto anders doet vermoeden, is het busstation in 2017 nog steeds volop in gebruik! Het is bij het maken van de foto echter nog vroeg: 05.50 uur in de ochtend.