Ombouwer 36 maakt op 29 april 2018 de eerste publieksrit na een uitgebreide revisie en schilderbeurt. De tram staat zo’n zeventien jaar buiten dienst met een gebroken bladveer. Het blijkt niet zo makkelijk om een vervangend onderdeel te vinden en door allerlei omstandigheden duurt de renovatie lang.

Ombouwer 36 poseert in de keerlus bij de Grote Kerk

Bij de Ombouwer worden vier nieuwe veren ingebouwd, het dak krijgt een revisie en de tram wordt geschilderd zodat hij er weer als een plaatje uit ziet. Op 29 april komt Den Haag TV opnames maken van het eindresultaat en geeft Taco Yap voorafgaand aan de eerste publieksrit een presentatie van de revisie aan donateurs.

De 36 in de keerlus op het Prins Hendrikplein

De 36 rijdt deze zondag naar het eindpunt van lijn 12 aan het Markenseplein, poseert in de keerlus op het Prins Hendrikplein en bij de Grote Kerk en doet ook nog de Statenlaan aan waar de Ombouwer naast TouristTram 1101 gefotografeerd kan worden. Over het traject van lijn 9 gaat het naar Scheveningen met een fotostop op de Koninginnegracht en keert de tram via de eindlus van lijn 11 op Scheveningen Haven om terug te rijden naar het HOVM.

De 36 op het mooie traject van lijn 9 op de Koninginnegracht bij de halte Riouwstraat