23 juli is geen gelukkige dag voor Oranje. In 2022 wordt het dameselftal gesloopt door Frankrijk. Dertig jaar eerder weet een sloper raadt met oranje, de in oranje gestoken PCC 1196.

De PCC begint de loopbaan op 31 december 1958 bij de HTM. Op die dag wordt de tram in Den Haag afgeleverd vanuit de BN fabriek in Brugge. Aan het eind van de loopbaan wordt de tram gebruikt als supporter voor het Nederlands heren Elftal. Die spelen in 1992 het Europees Kampioenschap voetbal in Zweden.

PCC 1196 krijgt uiterlijk het wagennummer 1992 en de tekst ‘De wil om te winnen…. Ook bij de HTM!’ op de zijkanten geplakt.  In de groepsfase speelt Nederland redelijk. Op 12 juni speelt men met 1-0 tegen Schotland. Op die dag wordt de oranje tram ook gepresenteerd. Drie dagen later wordt het 0-0 tegen de opvolger van de Sovjet-Unie die onder de naam G.O.S, mee doet. Op 18 juni wint oranje nog met 3-1 van Duitsland.

De PCC net opgeladen op het terrein van remise Zichtenburg.

De eindstanden van de wedstrijden worden bijgehouden op de reclameborden van de tram. Lollige HTM’ers hebben de ‘W’ al snel van de zijkant geplukt waardoor de 1196 rondrijdt met de tekst ‘De wil om te innen… Ook bij de HTM!’. Het wordt ook snel het einde van de op de rails rijdende oranje supporter. Oranje treft Denemarken in de halve finale en verliest na strafschoppen. Marco van Basten mist in die reeks als enige.

De 1196 wordt ook meteen uit het veld gehaald. Een maand na de laatste wedstrijd is het ook einde wedstrijd voor deze HTM tram. Hendrik Ploeger legt het op en afladen vast.