Wethouder Robert van Asten en HTM directeur Jaap Bierman openen op 18 april 2019 het vernieuwde Haags Openbaar Vervoer Museum. Het tweetal verklaart het nieuwe HOVM voor geopend door Buitenlijner 57 door een groen-geel lint te rijden. Daarna doen zo’n 120 belangstellenden een ronde door de verschillende opnieuw ingerichte ruimtes.

Robert van Asten en Jaap Bierman rijden met de 57 door een groen-geel lint

Bij het samenstellen van de nieuwe tentoonstelling zijn de remisezalen onderdeel geworden. Via grote fotopanelen en het opgestelde materieel ontstaat een tijdlijn waarmee de bezoeker een reis maakt door de geschiedenis van het Haagse openbaar vervoer. Veel aandacht trekt het geweldige diorama van een deel van lijn 11 met de Conradkade en de eindlus op Scheveningen. Bezoekers kunnen met een druk op een knop een Ombouwer over deze baan laten rijden. Ook zijn er maquettes te zien van het busplatform op station Den Haag Centraal en de tramtunnel.

Wethouder Robert van Asten, HOVM-voorzitter Albert Koch en HTM-directeur Jaap Bierman

Wethouder Robert van Asten gaat tijdens zijn speech in op het grote belang van rijdend erfgoed en Jaap Bierman benadrukt de goede band tussen HTM en het Haags Openbaar Vervoer Museum. Na afloop van het openingsfeestje brengt PCC 1210 als extra service nog een aantal bezoekers naar huis.

PCC 1210 brengt na afloop van de opening bezoekers naar huis

Voor meer digitale tram: De Digitale Tram – Haags Openbaar Vervoer Museum